Važno obavještenje Sarajevskog aerodroma za sve putnike zbog novih mjera

3
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje Sarajevskog aerodroma za sve putnike zbog novih mjera
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski aerodrom

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je važno obavještenje za sve putnike.

"Zbog uvođenja policijskog sata u FBIH 11.11.2020. koji je na snazi od 23:00 do 05:00 obavještavamo cijenjene putnike koji koriste usluge Međunarodnog aerodroma Sarajevo u ranim jutarnjim kao i kasnim večernjim satima, da su obavezni posjedovati dokumente o potvrdi putovanja (print rezervacije avionske karte). Ukoliko putnik ima pratnju potrebno je posjedovanje potvrde putovanja putnika u čijoj je pratnji", navodi se u saopćenju Sarajevskog aerodroma.

Podsjetimo, Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj press konferenciji objavio je nove mjere, koje se prvenstveno odnose na okupljanje i kretanje građana. 

Tako se od večeras uvodi, između ostalog, ograničenje kretanja od 23 sata navečer do 5 sati ujutro. 

Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, pojasnio je na šta se odnosi mjera ograničenja kretanja.

"Kada je policijski sat, sve se zatvara. A ovdje se radi o ograničenju kretanja. Ljudi koji rade nakon 23 sata, mogu se kretati, oni koji su treća smjena. Benzinske pumpe, aerodromi, sve će raditi. Ali, ti se radnici neće moći kretati po gradu nego ići kući", kazao je Čerkez za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije