Važne informacije za sve vozače koji putuju

Radiosarajevo.ba
Važne informacije za sve vozače koji putuju
Foto: Dženad Džino / Jablanica večeras u objektivu poznatog fotoreportera iz ovog grada
U jugozapadnim krajevima, kao i ponegdje u centralnim i zapadnim, trenutno intenzivno pada snijeg, pa se upozorava na puteve od Livna prema Bosanskom Grahovu i Glamoču.

Također vozači se upozoravaju i na puteve Bosansko Grahovo-Drvar-Bosanski Petrovac, Bihać-Bosanski Petrovac, Sanski Most-Vrhpolje, Šuica-Kupres-Bugojno i Travnik-Donji Vakuf, gdje je za teretna vozila obavezno korištenje lanaca.

Usporeno se zbog snijega saobraća i na putevima prema graničnim prijelazima Prisika i Kamensko, dok snijega na kolovozu ima i na putevima: Prijedor-Banja Luka, Konjic-Tarčin i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Preporučuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te se apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraća se po mokrom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona, kao i od obrušavanja snježnih lavina.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta na GP Brčko-Gunja, obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije