Sablasne fotografije iz Jablanice, sve podsjeća na 2012. godinu

A. S.
Sablasne fotografije iz Jablanice, sve podsjeća na 2012. godinu
Foto: Dženad Džino / Jablanica večeras u objektivu poznatog fotoreportera iz ovog grada

Snijeg koji od jutros pada na području Jablanice paralizirao je ovaj dio Bosne i Hercegovine. 

Od ranog jutra, u utorak, zbog ugaženog snijega i poledice, saobraćaj na ovoj dionici je bio vrlo otežan.

Tragedija: U kilometarskoj koloni kod Jablanice preminuo muškarac

Poznati fotoreporter iz Jablanice Dženad Džino poslao nam je nekoliko fotografija, koje je objavio i na svom Facebook profilu. Inače, njegove fotografije su vrhunske i šire se društvenim mrežama.

On je jedan od pravih ambasadora Bosne i Hercegovine, jer ljepote naše zemlje u njegovim fotografijama prenose i medije i portali iz regiona.

"Situacija je dramatična, snijega ima na izvoz. Kolaps u saobraćaju traje od ranih jutarnjih sati. Sve me ovo podjeća na 2012. godinu, kada je također pao snijeg. Prognoze su da će ovaj iz 2019. nastaviti padati u narednih 16, 17 sati i da bi mogao oboriti rekord od prije sedam godina", kazao je Džino za Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, u kilometarskim kolonama koje su nastale zbog intenzivnih sniježnih padavina u Donjoj Jablanici dogodila se i tragedija

Muška osoba inicijala D. K. (73) preminuila je u automobilu koji se nalazio u koloni u Donjoj Jablanici.

Ni brza intervencija Hitne pomoći nije uspjela spasiti nesretnog mukškarca, koji je preminuo nakon što je prebačen u Dom zdravlja u Jablanici.

Dodajmo, nakon kolapsa saobraćaja propuštanje vozila na magistralnoj cesti u M-17 u Donjoj Jablanica za smjer Mostar - Jablanica počelo je oko 20.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije