Važna vijest za sve vozače koji trebaju uskoro registrovati automobil

3
L.S.
Važna vijest za sve vozače koji trebaju uskoro registrovati automobil
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Zbog nedostatka obrazaca za potvrde koje se izdaju prilikom registracije motornih vozila, vozači u Bosni i Hercegovini nisu bili u mogućnosti registrovati motorna vozila u prethodnom periodu. 

Srećom, problem nije potrajao.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) provjerili smo kakva je situacija, mogu li se vozila registrovati?

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

"Obavještavamo Vas da su problemi sa obrascima potvrde o registraciji otklonjeni od strane isporučioca obrazaca Agencije IDDEEA kao i da je opskrbljenost Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo navedenim obrascima dobra te da je problem u navedenoj oblasti riješen.

Poslovi registracije motornih vozila i produženja registracije odvijaju se bez problema i zastoja u radu i građani mogu registrovati svoje vozilo u skladusa važećim propisima i postavljenim rokovima", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS. 

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) je dostavila obrasce Potvrde o vlasništvu vozila i obrasce Potvrde o registraciji nadležnim organima.

"Napominjemo da proces registracije vozila kod nadležnih organa nije bio obustavljen, bez obzira na kašnjenje u isporuci obrazaca o registraciji", istakli su za portal Radiosarajevo.ba iz IDDEEA BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije