! / Važna obavijest za roditelje učenika u Sarajevu: Ministarstvo produžilo mjeru

06. 11. 2020. u 13:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 41

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uputilo je važnu obavijest koja se tiče načina odvijanja nastave u KS.

"U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, a u vezi sa naredbama i preporukama Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva, obavještavamo Vas da Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020/2021. godini za period od 23. oktobra do 6. novembra 2020. godine, ostaje na snazi do 20. novembra 2020. godine", saopćili su iz Ministarstva.

Istaknuto je da će u ovom periodu, u saradnji sa nadležnim organima i institucijama, svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije radi eventualnog donošenja novih mjera i smjernica za rad odgojno-obrazovnih ustanova.

Podsjetili su na obavezu postupanja u skladu sa Smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo izdate od Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Inače, prema uputstvu koje će i dalje da važi, kombinovani model nastave predviđen je za učenike do petog, odnosno šestog razreda osnovne škole, dok stariji nastavu pohađaju online.

Odluka Ministarstva - undefined

Faksimil: Odluka Ministarstva


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA