Važna obavijest za građane: Koje se vakcine trenutno mogu dobiti u Zetri

0
Fena
Važna obavijest za građane: Koje se vakcine trenutno mogu dobiti u Zetri
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Zetra

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS saopćili su danas kako na Zetri trenutno nema vakcina Pfizer za prvu dozu, a oni koji su se vakcinisali sa Pfizerom u Kantonu Sarajevo mogu doći na revakcinaciju u skladu sa svojim terminima.

Trenutno nije omogućena revakcinacija ovom vakcinom onima koji su se vakcinisali van Kantona Sarajevo.

Na svim punktovima u KS na raspolaganju su vakcine AstraZeneca i Sinopharm, za imunizaciju prvom i drugom dozom, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo poziva i sve građane koji su primili prvu dozu AstraZeneca vakcine prije četiri ili šest sedmica, da do kraja oktobra 2021. pristupe revakcinaciji.

Stručno savjetodavno tijelo za imunizaciju Federacije Bosne i Hercegovine preporučilo je da se druga doza vakcine protiv COVID-19 daje što ranije unutar preporučenog razmaka, uzimajući u obzir porast broja oboljelih i prijetnju od širenja delta soja SARS-CoV-2 virusa u Federaciji BiH.

Ta preporuka je važna posebno zbog osoba koje nisu vakcinisane ili nisu preboljele COVID-19 ili su primili samo jednu dozu vakcine, a koja je manje učinkovita, saopćeno je danas iz Vlade KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije