Važna informacija za građane Sarajeva: Ove vakcine više nema, ne zna se kad će doći

1
Radiosarajevo.ba
Važna informacija za građane Sarajeva: Ove vakcine više nema, ne zna se kad će doći
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Građani čekaju na vakcinaciju

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane da vakcine proizvođača Moderna nema više na stanju.

"Trenutno nemamo informaciju o dolasku novih količina ove vakcine. Na raspolaganju su vakcine Pfizer i Sinopharm za prvu, drugu i treću dozu. S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, pozivamo ih da se u što većem broju odazovu na vakcinaciju booster dozom", navodi se u saopćenju.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS se zahvaljuje građanima na saradnji i poziva ih da i dalje poštuju higijensko-epidemiološke mjere koje su na snazi.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo još jednom organizira akciju "Vakcinacija prema građanima".

"Nakon mnogo zahtjeva naših građana da se ovakva akcija ponovi, Krizni štab KS odlučio je da se za vikend 8. i 9. januara jedan punkt za vakcinaciju postavi u Sarajevo City Centru. Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati, a vakcine na raspolaganju su Pfizer i Sinopharm. Moderna vakcine više nema na stanju u Kantonu Sarajevo", navodi se u saopćenju.

Građani će na ovom punktu moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru.

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale COVID-19.

Osobe koje su prebolovale COVID-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.

Akcija "Vakcinacija prema građanima" Ministarstva zdravstva KS pokrenuta je 6. novembra prošle godine, u tržnim centrima na području Kantona Sarajevo, te je na ovaj način vakcinisano više od 6.000 građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije