Vazmeno bdijenje u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova

1
Radiosarajevo.ba
Vazmeno bdijenje u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova
Foto: Katolički Tjednik / Vazmeno bdijenje u sarajevskoj katedrali

U subotu vazmeno bdijenje u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić.

U koncelebraciji su bili: vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, generalni vikar mons. Slađan Ćosić i još sedam svećenika.

Na početku vazmenog bdijenja upriličena je služba svjetla - blagoslov ognja, paljenje uskrsne svijeće, procesija u crkvi i hvalospjev uskrsnoj svijeći koja simbolizira Uskrsloga Gospodina Isusa Krista.

Potom su pročitana starozavjetna čitanja, a onda je uslijedilo svečano pjevanje Slava.

Nakon novozavjetnog teksta koji je pročitan javljena je velika vijest Kristova uskrsnuća, a onda je otpjevana Aleluja te je potom naviješteno evanđelje, piše nedjelja.ba.

"Ipak, najteže je onima koje je smrt rastavila od njihovih najdražih. Jer, prestanak njihova zemaljskoga života je gubitak koji uvijek ostavlja duboku bol. Pri tomu, kao kršćanima, nikako nam ne dolikuje biti dio pandemije straha, koji sve više postaje ružna stvarnost već, u doprinosu za rješenje toga problema, svima nam je potrebno još više razboritosti i odgovornosti. I osjećamo da nam je u ovom trenutku posebno poslanje u širenju Radosne vijesti da je smrt umrla. Sigurno je da će doći 'uskrs' i izlazak također iz ove prijetnje, jer će se dragi Bog poslužiti, i već se poslužio, umom i sposobnostima odgovornih i pametnih ljudi, koji su našli lijek i za ovu bolest. No, kao vjernici ispovijedamo i navješćujemo da je smrt, kao pojava, trajan virus, čak pandemija, koju nitko ne može spriječiti ili zaustaviti. A naše je poslanje navješćivati i ponavljati da je Isusovo uskrsnuće jedini lijek s trajnim učinkom protiv bola od virusa smrti", naglasio je mons. Vukšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije