Vatrogasac iz BiH na požarištu klanjao namaz

19
Radiosarajevo.ba
Vatrogasac iz BiH na požarištu klanjao namaz
Protupožarna jedinica Šumarstvo Prenj Konjic / Vatrogasac klanja na požarištu

U Hercegovini je posljednjih dana izbilo više požara. Onaj u Blidinju je tako ugašen, uz pomoć vatrogasaca, volontera te kiše, dok je aktivan iznad sela Borak, nedaleko od Konjica.

"Cijelodnevnim radom na požaru iznad Boraka danas smo nakon 15 dana žestoke borbe sa šumskim požarom dočekali kišu.

Požar je počeo iznad regionalnog puta Boračko jezero-Glavatičevo, a uzrok nastanka požara je ljudski faktor. Požar je nastao čišćenjem privatnog imanja i proširio se u borovu šumu prema selu Dolovi.

Stižu zaista lijepe vijesti: Ugašen požar na Čvrsnici

Stižu zaista lijepe vijesti: Ugašen požar na Čvrsnici

U gašenju požara pored Protivpožarne jedinice Šumarsvo Prenj, učestvovali su i Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic, s kojom smo, kao i uvijek imali odličnu saradnju, te Civilna zaštita Konjic i Oružane snage BiH koje su pomagale gašenjem helikopterima.

Požar još nije završen, kiša jeste pala, ali požarište se mora posmatrati i pratiti još nekoliko dana", naveli su vatrogasci ovog područja.

A od nekoliko slika, posebnu pažnju je izazvao vatrogasac koji je i tokom gašenja požara, pronašao vrijeme i klanjao namaz u požarištu iznad Boračkog jezera.

Vatrogasac klanja na požarištu
Protupožarna jedinica Šumarstvo Prenj Konjic: Vatrogasac klanja na požarištu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije