! / Vanredna sjednica VSTV-a BiH u Sarajevu

23. 12. 2020. u 15:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) bit će održana u utorak, 29. decembra 2020. godine, sa početkom u 09.00 sati.

Dnevni red sjednice objavljen je na web stranici VSTV-a BiH http://vstv.pravosudje.ba i isti se također nalazi u prilogu ovog dokumenta.

Sjednica je otvorena za javnost i može se pratiti u sjedištu VSTV-a BiH (Kompleks pravosudnih institucija, Kraljice Jelene 88, 71000 Sarajevo), u posebnoj prostoriji putem videolinka, uz obaveznu najavu 48 sati dolaska prije održavanja sjednice.

Svi zainteresirani za praćenje sjednice mogu dostaviti svoj zahtjev za praćenje sjednice putem e-maila na adresu [email protected] ili pisanim putem na adresu VSTV-a BiH.

Zbog prostornih kapaciteta sale, praćenje sjednica će biti omogućeno ograničenom broju osoba, prema redoslijedu prijave, o čemu će VSTV BiH voditi evidenciju i blagovremeno obavještavati prijavljene posjetioce.

U skladu sa izmijenjenim Poslovnikom VSTV-a BiH, video i audio snimanje uz korištenje odgovarajuće tehničke opreme akreditiranim predstavnicima medija dopušteno je isključivo u prostoriji predviđenoj za praćenje sjednica putem videolinka.

Snimanje u sali u kojoj se održavaju sjednice dopušteno je samo na osnovu posebne odluke Vijeća. Zahtjeve za fotografiranjem ili snimanjem kadrova sjednice potrebno je također dostaviti 48 sati prije održavanja sjednice, na ranije naznačenu adresu uz obavezno navođenje imena fotografa/snimatelja.

Prema Poslovniku VSTV-a BiH, sjednice VSTV-a BiH će biti isključene za javnost samo u izuzetnim slučajevima, konkretno u dijelu sjednice u kojem se provodi postupak glasanja; kada VSTV BiH odlučuje o žalbama na odluke drugostepenog stegovnog povjerenstva ili donese odluku kojom tačku dnevnog reda ili dio diskusije proglašava zatvorenim za javnost.

Ograničenja u pogledu javnosti sjednica donesena su s ciljem zaštite podataka koji su zakonom, drugim propisom ili aktom označeni kao tajna, radi zaštite privatnosti i osobnih podataka, te kada VSTV BiH raspravlja o pitanjima koja mogu naštetiti ugledu ili integritetu pravosuđa, odnosno nosilaca pravosudnih funkcija.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)