Vandalizam ne prestaje: Ponovo posječeno stablo u Sarajevu

10
L.S.
Vandalizam ne prestaje: Ponovo posječeno stablo u Sarajevu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

Vandalizam nažalost ne prestaje u Kantonu Sarajevo. Nakon što je posječeno stablo divljeg kestena prije nekoliko dana i danas posađeno novo, na drugoj lokaciji, u istom nizu, ponovo je posječeno drvo.

Radi se o lokaciji u neposrednoj blizini tramvajske stanice na Otoci.

"Nažalost, imamo informaciju o ovom događaju i ekipe su prijavile policiji i ovaj slučaj. Bila je incijativa da se i na ovoj lokaciji danas obnovi stablo, međutim uslijed vremenskih uslova, terena koji tu jeste i radova koji se izvode u neposrednoj blizini drveta, sadnja novog je prolongirana, ali će se zasigurno obnoviti", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz KJKP Park.

Šaćir Filandra: "Trojka" – između Svoje vlasti i Naše države

Šaćir Filandra: "Trojka" – između Svoje vlasti i Naše države

Sudeći po fotografiji, drvo je ostavljeno na travnjaku, što je dokaz i da je cilj bio uništiti stablo, a ne doći i do drvne mase.

"Ovaj krajnje vandalski način izvršen u strogom centru grada, u jednoj od najfrekventnijih ulica, u blizini brojnih objekata, pokrivenih i video nadzorom govori najviše. Šteta nanesena zelenilu je time i veća, jer dok jedni grade i čuvaju zelenilo našeg grada drugi to ruše na ovakav način. Time i minimaliziraju cjelokupan trud i rad KJKP Park", poručuju iz KJKP Parka.

Apeluju još jednom na sve građane da prijave svaki vandalski čin koji uoče i da zajednički radimo na tome da naš grad i okolina budu ljepši. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije