Brza reakcija Vlade KS na inicijativu KJKP Parka: Posađeno novo veće drvo

9
Radiosarajevo.ba
Brza reakcija Vlade KS na inicijativu KJKP Parka: Posađeno novo veće drvo
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Posađeno novo drvo

Stablo divljeg kestena u Sarajevu prije nekoliko dana našlo se na udaru huligana koji su odlučili da ga "eliminišu". Po svemu sudeći, drvo je smetalo reklamnom panou.

Ono što je posebno zanimljivo je to da ove osobe to nisu uradile na uobičajen način, već su se poprilično "potrudile" i to učinili krajnje profesionalno - motornom pilom.

Vlada Kantona Sarajevo na inicijativu KJKP Parka odlučila je reagovati i danas su posadili novo drvo na istom mjestu, gdje je staro posječeno. 

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

"Naša služba komunalnih redara brzo je reagovala i angažovali su policiju koja intenzivno radi na otkrivanju počinitelja ovog nedjela. Vijest koju smo objavili, odjeknula je u javnosti i brzo je reagovala Vlada Kantona Sarajevo i Općina Centar. Danas su zasadili još veće stablo visine 8 metara, radi se o javoru koji je dopremljen iz rasadnika Sokolović Kolonije", ističu iz KJKP Park za portal Radiosarajevo.ba. 

Apeluju još jednom na sve građane da reagiraju na svaki vid vandalizma.

"Vandalizam na javnim zelenim površinama možete prijaviti i najbližoj PU, kao i općinskoj službi. Samo zajedničkom saradnjom možemo sačuvati javne zelene površine u našem gradu, ali i novac, jer umjesto u obnovu i sanaciju šteta isti se treba ulagati u izgradnju novih parkova, drvoreda, šetališta", poručuju iz KJKP Park za Radiosarajevo.ba.

Njihova poruka je "gradimo i sadimo nova stabla, čuvajmo okolinu".

Kako je danas bilo i ko je sve došao da posadi drvo ispred Vlade Kantona Sarajevo, pogledajte u našoj galeriji slika

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije