UŽIVO | Donja Jablanica: Automobili na gomili, oštećene kuće, cesta do Mostara u prekidu

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Borac sa Žuči

Ako se pogleda ova udarna slika, onda konstatacija Ministra Rame Isaka je tačna. Prirodni tok bujičnih voda ovdje je presiječen nečijom greškom. Povrh svega džamiju napravili u vrtači, ali i kuće. Ministar Ramo je 100% u ovom slučaju u pravu.

Reuf

Ovo u Donjoj Jablanici treba zvati pravim imenom a to je EKOLOSKA KATASTROFA. Veze to nema sa poplavama i odronom.

Darko

Netko je godinama kopao i svukao pola brda kao otvoreni rudarski kop, pa kad je pala jaca kisa, sve se svuklo u kotlinu. To se ne moze podvoditi pod poplavu i odron. Da se ne lazemo.

Srb IN

***

nasvasta

Počelo a na veliku žalost koštati nas firme bez pravih inženjera koje SDA nevoli ni u snu vidjeti jer ućen čovjek se strogo drži već naučeni i dokazanih pravila dok magarci sa kupljenim diplomama samo daj fotelju i pare pa kako god prošli.

Advokat

Kamenolom nije mogao raditi bez dozvole. Svakako vlasnika uhapsiti bilo dozvole ili ne. A zatim pravac kucati na vrata federalnim aktivnim i bivsim ministrima prostornog, okolisa i rudarstva. Ako postoji dozvola jednog ili vise ministara, permanentna hapsana onog ko je potpisao dozvolu, a zatim i one odgovorne koji su upakovali dokumentaciju na dozvolu. Ako ne postoji dozvola i potpis, onda kucati na vrata odgovornim rukovodiocima inspekcije koja nije reagovala i radila svoj posao (neovisno o dozvoli ili ne). Isti postupak ponoviti na nizi nivo vlasti (kantonalni i opcinski).

Baja

***

zna raja sve samo se tuzilastva prave mutava

Godinama se talozio otpad ILEGALNOG KAMENOLOMA lokalnog babinog sina koji ke nakon kise stvorio branu i suknuo se niz padinu. Dzenan Hondjo i babin kriminalni milje su strah i trepet lokalne zajednice pod politickom zastitom kao finansijeri SDP-a. Ne zataskavajte to. Godinama su gradjani upozoravali na ovo, prijeceno im je, sikanirani su...a inspekcije i nadlezni su u sirokom luku zaobilazile ovu lokaciju po politickoj direktivi SDP stranke koja se za zastitu okoristavala o sve ovo. Zato je Niksic prvi sjurio dole da zataskava stvari sve mu j...

Ne pijem dok Paja vozi

***

Habuhabuhabu

Sustiglo ih smeće i javašluk. Fuj, kako je sve prljavo. Ono što se vidi oko svih tih restorana i po selima, u Neretvi. A kad pomisliš ono što se ne ne vidi sa magistrale - noćna mora.

Matrixus

Ali eno Nikšić mufljo se pravi lud i izdade Hondže bliske prijatelje i finansije te SDP u Jablanici, kao neko mora odgovarati, kao kamenolom ne radi već dvadeset godina ali nije tako ni blizu. Nikšić nije izdajnik, zar ne a odmah zeznu prijatelje, hladno i proračunato, ipak su sutra izbori zar ne, da ne zijane. Nedostatak morala, odgovornosti, empatije, poštenja. Tako i državu zavaljuje, što bi rekli Nastavljamo Odgovorno!

Ne pijem dok Paja vozi

Kamenolom nije mogao raditi bez dozvole. Svakako vlasnika uhapsiti bilo dozvole ili ne. A zatim pravac kucati na vrata federalnim aktivnim i bivsim ministrima prostornog, okolisa i rudarstva. Ako postoji dozvola jednog ili vise ministara, permanentna hapsana onog ko je potpisao dozvolu, a zatim i one odgovorne koji su upakovali dokumentaciju na dozvolu. Ako ne postoji dozvola i potpis, onda kucati na vrata odgovornim rukovodiocima inspekcije koja nije reagovala i radila svoj posao (neovisno o dozvoli ili ne). Isti postupak ponoviti na nizi nivo vlasti (kantonalni i opcinski). ka Advokat Jedno pitanje: kad je kamenolom u Jablanici počeo raditi? Jel prošle godine ili odmah posle rata? I koja je stranka tad bila?

/ Najnovije