Odron zatrpao kamion vozača Matka: 'Odigralo se u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala'

0
Radiosarajevo.ba
Odron zatrpao kamion vozača Matka: 'Odigralo se u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Katastrofa u Donjoj Jablanici

Obilne padavine tokom noći s četvrtka na petak prouzrokovale su strašne poplave u Bosni i Hercegovini. Najteže pogođena područja su Jablanica, Kiseljak, Fojnica, Kreševo i Vareš. U poplavama je poginulo najmanje 19 ljudi, a putevi u dijelovima Hercegovine su uništeni.

Jedan od onih koji su imali sreću i koji su se uspjeli izvući iz ove katastrofe je i vozač Matko čiji je kamion odron zatrpao u blizini Jablanice.

Dramatični prizori iz sjevernog dijela Hercegovine pristižu cijeli dan od strane naših fotoreportera. Središta više gradova u sjevernome dijelu Hercegovine i središnjem dijelu Bosne potpuno su poplavljena. Gradovi su odsječeni, brojne kuće su srušene. Jedan od onih koji su imali sreću i koji su se uspjeli izvući iz ove katastrofe je i vozač Matko čiji je kamion odron zatrpao u blizini Jablanice.

Vjerovatni kandidat SPD-a za kancelara na izborima u Njemačkoj: 'Uvjeren sam da on može uspjeti'

Vjerovatni kandidat SPD-a za kancelara na izborima u Njemačkoj: 'Uvjeren sam da on može uspjeti'

"U zadnji trenutak sam se uspio izvući. Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Klizište ispred mene odnijelo je sve. U trenu mi je odron došao do kamiona", kazao je vozač Matko za Bljesak.info.

"Toliko sam umoran da mi nije ni do čega, vjerujte mi. Nisam spavao 48 sati. Vraćao sam se iz Sarajeva za Mostar i to me zadesilo jutros oko 2 sata. Padala je prejaka kiša i ugledao sam drvo na cesti zbog kojeg sam se zaustavio. U tom trenutku počeo je odron padati prvo na prikolicu pa na kamion i onda sam čuo gromoglasno tutnjanje i 50 metara ispred mene je odnijelo kompletnu cestu što sam vidio tek kasnije", priča nam Matko. 

"Čekao sam u kamionu cijelu večer jer bih u protivnom upao u blato i ne bih se mogao kretati. I onda kada je svanulo uspio sam prehodati taj nanos. Sreo sam ekipu iz Crne Gore i pokušali smo pješke doći do Jablanice međutim voda je bila ogromna i nismo uspjeli. Kasnije smo prešli preko pruge i kroz selo gdje je odron odnio kuće stigli do Jablanice. Bogu hvala nisam povrijeđen, samo sam umoran i psihički i fizički, žao mi je svih ljudi koje je zadesila ova nesreća", kazao nam je Matko. 

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije