SOS Dječija sela u BiH ponudila privremeni smještaj porodicama sa djecom pogođenim poplavama

0
Radiosarajevo.ba
SOS Dječija sela u BiH ponudila privremeni smještaj porodicama sa djecom pogođenim poplavama
Radiosarajevo.ba / Poplave se povukle u nekim dijelovima Fojnice

SOS Dječija sela u BiH su još u petak, 4. oktobra, duboko potresena poplavama i klizištima koja su odnijela i ugrozila živote i imovinu brojnih građana, započela pripreme i preraspodjele u Sarajevu, Tuzli i Gračanici te uputila poziv svim pogođenim lokalnim zajednicama, kantonalnim i entitetskim vlastima stavljajući svoje kapacitete na raspolaganje.

"Nijedno naše dijete ne smije biti bez krova nad glavom. Solidarišemo se sa svima koji su preživjeli ovaj užas i izaražavamo najiskrenije saučešće onima koji su izgubili svoje najmilije.

Kao organizacija posvećena djeci u potrebi, pozivamo porodice s djecom čiji su domovi zbog nepogode srušeni ili oštećeni i neuslovni da nam se jave radi pružanja privremenog smještaja do stvaranja uslova za povratak", saopćili su iz SOS Dječijih sela u BiH.

Zastrašujući prizori iz Buturović Polja: U Seonici nema pitke vode, uništeni putevi i kuće

Zastrašujući prizori iz Buturović Polja: U Seonici nema pitke vode, uništeni putevi i kuće

Dodali su da su se u petak i službeno obratili nadležnim institucijama i stavili na raspolaganje, ali zbog prekinute ili otežane komunikacije ne mogu doći do svih u potrebi te stoga javno pozivaju porodice s djecom da se obrate direktno SOS Dječijim selima u BiH.

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije