Uživajte u suncu i vikendu: Ubrzo stiže promjena vremena, evo kada kreće kiša

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u suncu i vikendu: Ubrzo stiže promjena vremena, evo kada kreće kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lijep jesenski dan u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama ima magle ili niske oblačnosti.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Sokolac 1; Bjelašnica 3; Bugojno i Livno 6; Prijedor i Sanski Most 7; Banja Luka, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 8; Široki Brijeg 9; Doboj 10; Bijeljina i Zvornik 11; Mostar i Trebinje 13; Bihać i Neum 16°C.

Bioprognoza: Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Sunčano i stabilno vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Mada će uticaj južine oslabiti, temperature zraka i dalje će zadržati natprosječne vrijednosti. Stoga je poželjno provesti dan na otvorenom, pri tome se slojevito odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu i u Krajini do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

Meteorolozi objavili prognozu za naredne dane: Da li nas čeka još jedna tropska noć?!

Meteorolozi objavili prognozu za naredne dane: Da li nas čeka još jedna tropska noć?!

U utorak, u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jači lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C. 

U srijedu, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije