Meteorolozi objavili prognozu za naredne dane: Da li nas čeka još jedna tropska noć?!

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za naredne dane: Da li nas čeka još jedna tropska noć?!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

"Nećemo se tako lako riješiti južine. Do kraja oktobra i dalje neobično toplo, a uz južinu započinjemo i početak novembra. Uz čestu ciklonalnu aktivnost očekuje nas dosta kiše i vjetra u narednom periodu".

Navode ovo danas na stranici Bhmeteo.ba.

Kako ističu, ovih dana veći dio SAD očekuje prodor veoma hladne vazdušne mase. Hladni vazduh u dodiru sa toplim Atlantikom reagovaće stvaranjem serije dubokih ciklona koje bi se u jakoj zonalnoj struji premještale prema Evropi.

Pripremite zalihe na vrijeme: U ovim sarajevskim ulicama mogući prekidi u snabdijevanju vodom

Pripremite zalihe na vrijeme: U ovim sarajevskim ulicama mogući prekidi u snabdijevanju vodom

"S obzirom na to da će se naš dio Evrope nalaziti na prednjoj strani tih ciklona za očekivati je nastavak juzine uz neuobičajno visoke temperature. Dok sjeverni dio Evrope očekuje hladno vrijeme. U svakom slučaju veći dio Evrope biće na udaru promjenjivog vremena uz česte padavine i vjetar.

Sutra i u ponedeljak (29.-30.10.) prolazno nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, bez padavina. Uz dotok veoma toplog vazduha sa mediterana temperature u porastu i kretaće se preko dana od 21 do 28°C. Noći ostaju relativno tople, bez mraza. Pogotovo će biti topla noć na utorak (31.10.) kada bi ponovo mogla biti i tropska u nekim krajevima. U noći na utorak južni vjetar ponovo u jačanju uz naoblacenje, koje će u toku utorka donijeti kišu."

Južina, toplo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u prvim danima novembra uz čestu pojavu padavina i povremeno pojačan vjetar, zaključili su.

Nećemo se tako lako riješiti južine. Do kraja oktobra idalje neobično toplo, a uz južinu započinjemo i početak novembra....

Posted by BHMETEO.ba on Saturday, October 28, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije