Bjelašnica jutros toplija od Livna: Objavljena prognoza do petka, temperature i do 19 stepeni!

0
Radiosarajevo.ba
Bjelašnica jutros toplija od Livna: Objavljena prognoza do petka, temperature i do 19 stepeni!
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar i Sokolac -4; Bugojno -3; Livno -2; Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 0; Prijedor i Zenica 1; Banja Luka, Bjelašnica, Doboj, Ivan Sedlo i Sarajevo 2; Mostar 4; Bijeljina, Trebinje i Zvornik 5; Bihać i Neum 8; Gradačac 10°C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19°C.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

Bioprognoza: Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Nakon prohladnog jutra, kada je poželjno biti malo oprezniji prilikom boravka na otvorenom, tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti tokom dana. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u poslijepodnevnim satima, obzirom da se očekuju natprosječne temperature zraka.

U utorak, pretežno sunčano. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjeverni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 12 do 18 °C.

U srijedu, sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeveni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 12 do 18 °C.

U četvrtak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći očekuje se prolazna kiša. Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 11 do 17 °C.

U petak, pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do pojačan, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 13 do 19 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije