Uživajte još danas u sunčanom danu, slijedi velika promjena - bit će i snijega

Radiosarajevo.ba
Uživajte još danas u sunčanom danu, slijedi velika promjena - bit će i snijega
Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -7 stepeni, Drvar -5, Bugojno i Kupres -4, Bjelašnica, Jajce i Livno -3, Ivan-sedlo, Sanski Most i Zenica -2, Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla -1, Doboj i Goražde 0, Bijeljina, Stolac i Zvornik 1, Gradačac 4, Trebinje 6, Mostar 7 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Stabilno i sunčano vrijeme kod većine populacije će uzrokovati bolje raspoloženje. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, mada bi hronični bolesnici, pretežno s kardiovaskularnim problemima, trebali biti oprezniji tokom jutarnjih sati s obzirom na to da će biti prohladno. S odmicanjem dana, uz sunčano vrijeme i porast temperature, bit će ugodnije.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini prijepodne mala do umjerena oblačnost. U drugom dijelu dana postupno naoblačenje sa sjeverozapada koje će u noći na četvrtak uvjetovati kišu. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Tokom dana, na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar umjerene jačine. Prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, a poslijepodne vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 8 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini prijepodne oblačno. U jutarnjim satima slaba kiša na jugu i istoku Hercegovine te u istočnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg. Poslijepodne se očekuje smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje od 13 do 16 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije