MUP ZDK-a / Uz pojačani tim: Potraga za tijelom Amara Kozlića se nastavlja

10. 02. 2017. u 09:44:00 J. Ć.

Shares: 0

Timovi pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona peti dan nastavljaju potragu za nestalim mladićem, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je automobil s tri mladića sletio s magistralnog puta Vitez - Lašva.

Brojni pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a ZDK-a i jučer su po nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušavali pronaći nestalu osobu, ali nisu imali uspjeha, te potragu nastavljaju i danas.

Jučer su na širem području u blizini mjesta gdje se dogodila teška nesreća pokušali pronaći tijelo nestalog mladića.

"Danas se uz pojačani tim ljudi potraga nastavlja. Krenut ćemo od lokacije gdje je vozilo stradalnika izvučeno, te krenuti naniže", rekao je za Radiosarajevo.ba Senaid Hasić, komandir Specijalne policijske jedinice Zenica.

Posljednjih dana su ronioci na temperaturi vode od 4,5 stepena celzija, u otežanim uvjetima zbog brzog toka Lašve, na ovom "kanjonskom dijelu vodotoka", i zamućene vode u više timskih turnusa, nažalost, bez uspjeha pretraživali dno rijeke i drveće koje raste u njoj.

Na mjestu nesreće dubina je bila i viša od tri metra i zbog toga je ovo mjesto još jednom pretraženo.

Podsjećamo, 8. februara je u naselju Janjići kod Zenice obavljen ukop dvojice nastradalih mladića Huseina Delića i Almena Begovića, koje su pripadnici Specijalne policije pronašli u automobilu u Lašvi.

NEMA KOMENTARA