Još uvijek traje potraga za tijelom mladića

J.Ć.
Još uvijek traje potraga za tijelom mladića
Timovi pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona četvrti dan nastavljaju potragu za nestalim mladićem, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je automobil s tri mladića sletio s magistralnog puta Vitez - Lašva.

Brojni pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a ZDK-a i jučer su po nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušavali pronaći nestalu osobu, ali nisu imali uspjeha, te su potragu nastavili i danas gdje su krenuli prema lokaciji tzv. brani ispod Zenice.

"Danas smo na širem području u blizini mjesta gdje se dogodila teška nesreća pokušali pronaći tijelo nestalog mladića. Pretražili smo detaljno sva mjesta oko brane ispod Zenice, jer je najveća mogućnost da se tijela mogu upravu tu zaustaviti", rekao je za Radiosarajevo.ba Senaid Hasić, komandir Specijalne policijske jedinice Zenica, koji je napomenuo da će potraga trajati do kraja dana.

Jučer su ronioci na temperaturi vode od 4,5 stepena celzija, u otežanim uvjetima zbog brzog toka Lašve, na ovom "kanjonskom dijelu vodotoka", i zamućene vode u više timskih turnusa, nažalost, bez uspjeha pretraživali dno rijeke i drveće koje raste u njoj.

Na mjestu nesreće dubina je bila i viša od tri metra i zbog toga je ovo mjesto još jednom pretraženo.

Podsjećamo, jučer, 8. februara, je u naselju Janjići kod Zenice obavljen ukop dvojice nastradalih mladića Huseina Delića i Almena Begovića, koje su pripadnici Specijalne policije pronašli u automobilu u Lašvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije