Uticaj ciklona sa zapada donosi promjenu vremena: Bh. meteorolozi objavili prognozu do 12. februara

1
Radiosarajevo.ba
Uticaj ciklona sa zapada donosi promjenu vremena: Bh. meteorolozi objavili prognozu do 12. februara
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Južina je od danas počela sa djelovanjem donoseći porast oblačnosti Hercegovini i jugozapadu Bosne te lokalno na udare pojačan jugo. Slično vrijeme će se zadržati i u nastavku sedmice, do subote (10.02.), objavili su meteorolozi na stranici BHMeteo.

Kako javljaju, do subote u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zadržat će se pretežno oblačno vrijeme uz lokalno i povremeno kišu, u manjim količinama.

"U ostatku zemlje ostaje pretežno sunčano vrijeme. Toplo, najtoplije u sjevernim, sjeveroistočnim dijelovima Bosne uz dnevne maksimume do oko 20 °C. Jutra ne previše hladna uz temperature većinom u plusu, rijetko gdje uz slabiji mraz.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

U subotu (10.02.) i nedjelju( 11.02.) uticaj ciklona koji će nam pristizati sa zapada donoseći porast oblačnosti cijeloj zemlji. Hercegovinu i jugozapad Bosne tada očekuje većinom obilnija kiša i pljuskovi sa grmljavinom. U ostatku zemlje bez većih padavina, iako će biti u naletima kiše u većem dijelu zemlje.

Do kraja sedmice povremeno umjeren do na udare jak jugo u većem dijelu zemlje. Vrhunac vjetra u petak i za vikend kada će lokalno biti olujnih udara, jačine do oko 80 km/h.

Od ponedjeljka (12.02.) vjetar okreće na sjeverni smijer donoseći pad temperature uz nastavak nestabilnog vremena i povremenih padavina", saopćili su iz BHMeteo.

Južina je od danas počela sa djelovanjem donoseći porast oblačnosti Hercegovini i jugozapadu Bosne te lokalno na udare...

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, February 6, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije