Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za februar: Čeka nas i olujni vjetar?

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za februar: Čeka nas i olujni vjetar?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Grupa meteorologa iz Bosne i Hercegovine 'BH Meteo' objavila je novu prognozu, gdje su u detalje pojasnili vremenske prilike koje nas čekaju u narednim danima.

Kako su objasnili, stiže nam jak vjetar, koji ipak neće rastjerati proljetno vrijeme. 

"Februarsko proljeće potrajat će do oko 11. februara uz dnevne temperature često iznad 20°C, lokalno će to ići i do 23°C u narednih nekoliko dana. Narednih par dana pretežno sunčano, zatim počinje južina uz postepeno naoblačenje sa zapada i jačanje juga.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Vrhunac južine očekuje se između 09. i 11. februara uz jak do na udare olujan jugo u većini krajeva. U Hercegovini i zapadu Bosne lokalno obilnija kiša.

U periodu nakon 11. februara padavine se polako šire na čitavu zemlju uz postepen pad temperatura. Prema sredini i u drugom dijelu februara vraća nam se i zima uz hladnije dane i snijeg, najprije na planinama."

Februarsko proljeće potrajat će do oko 11. februara uz dnevne temperature često iznad 20°C, lokalno će to ići i do 23°C...

Posted by BHMETEO.ba on Sunday, February 4, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije