Usvojen Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu

0
Radiosarajevo.ba
Usvojen Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu
Foto: Grad Sarajevo / Održana sjednica Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 10. sjednici kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća, usvojilo je jednoglasno budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu.

Visina usvojenog budžeta je 21.280.673 KM, iz čega će se, između ostalog, finansirati projekti:

  • izrade kanalizacionog sistema za potrebe gornje stanice Trebević, obnove i rekonstrukcije Astronomskog opservatorija Trebević, uređenja dijela lokalne saobraćajnice Bentbaša – Kozja ćuprija – Lapišnica – M5 (potez Dariva – Kozja ćuprija), revitalizacija Bob staze Trebević, obnova i rekonstrukcija Bistričkog potoka, Koševskog potoka i Ramića potoka, projekt rekonstrukcije, restauracije i kolorističke obrade fasada u gradu Sarajevu, projektovanje i izgradnja biciklističke staze, kao i drugi projekati u funkciji razvoja grada. 

Gradonačelnica Benjamina Karić se zahvalila gradskim vijećnicima na jednoglasnoj podršci kod usvajanja ovog najvažnijeg dokumenta za djelovanje Grada Sarajeva.

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

"Sredstva namijenjena za javni doček Nove godine će biti usmjerena za djecu iz cijele BiH koja se liječe od najtežih oboljenja. Usvojen je i Nacrt Strategije razvoja Grada Sarajeva za period 2021.-2027. godina. Grad će sufinansirati uređenje dječijeg igrališta na Trgu Grada Prato u Novom Gradu. Ovo je još jedan primjer uspješne zajedničke saradnje sa gradskim vijećnicima i drugim nivoima vlasti", istakla je Benjamina Karić.

Na kraju su upućena određena vijećnička pitanja i pokrenute inicijative. Tako je, između ostalih, na prijedlog gradske vijećnice Enise Spahić, jednoglasno, usvojena inicijativa da Grad Sarajevo razmotri mogućnost da se, u saradnji sa nadležnim u Kantonu Sarajevo, ujednače uslovi dodjele sredstava građanima Sarajeva oboljelim od celijakije (odobreni iznos, uslovi apliciranja i načini dokazivanja), bez obzira u kojoj općini imaju registrovano prebivalište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije