Uspjeh tuzlanskih studenata: Prave zaštitne maske za medicinske radnike

Radiosarajevo.ba
Uspjeh tuzlanskih studenata: Prave zaštitne maske za medicinske radnike
Foto: Tuzlainfo.ba / Tuzlanski studenti prave zaštitne maske za medicinske radnike

Nakon masovnog odaziva na apel studenata Mašinskog fakulteta u Tuzli, koji su oformili tim zajedno sa asistentima i profesorima u cilju 3D printanja i montaže zaštitnih maski za medicinsko osoblje, ali i tražili prijeko potrebne materijele, danas su uspješno i izradili prototip ove zaštitne maske, piše portal Tuzlainfo.

"Sva podrška, pomoć i dosadašnji tok realizacije ovog plana daje vjetar u leđa ovim mladim i vrijednim ljudima da nastave putem kojim su krenuli i da svim snagama konkretno doprinesu u borbi protiv aktuelne pandemije. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su se odazvali na apel i na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove akcije. Bez vas bi ovo sve išlo puno teže", istakli su iz Studentskog vijeća Mašinskog fakulteta u Tuzli.

Kako su naveli, za sada tim ima dovoljno materijala da se proizvodnja uspješno održi nekoliko dana, međutim zalihe su ograničene, te će im uskoro trebati nova količina PETG 0.5mm plastike ili nekog materijala sličnih karakteristika, piše portal Tuzlainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije