Bravo / Humano djelo sarajevskih policajaca rasplakalo 83-godišnju nanu Selimu

25. 03. 2020. u 16:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2679

Solidarnost - to je najčešće ponavljana riječ tokom pandemije novog soja koronavirusa. To je upravo ono što su pokazala tri sarajevska policajca.

Armin Karkelja, Nemanja Ždrale i Amer Hasečić su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) koji su pomogli 83-godišnjoj Selimi Zametici. Ona živi u udaljenom dijelu Blažuja kod Sarajeva. Policajci su joj ličnim sredstvima kupili i donijeli potrepštine, te time joj olakšali svakodnevnicu.

Sarajevski policajci pomogli Selimi Zametici - undefined

Foto: Privatni album: Sarajevski policajci pomogli Selimi Zametici

Ovaj humani čin mnogo znači za ženu koja živi sama. Prije 18 godina je ostala bez supruga. Prije dvije godine je ostala i bez sina.

Djelo sarajevskih policajaca je utoliko više značajno u vrijeme kada je kretanje mnogih ograničeno zbog COVID-19 i zbog toga što Zametica ne može sama otići do prodavnice.

Sarajevski policajci pomogli Selimi Zametici - undefined

Foto: Privatni album: Sarajevski policajci pomogli Selimi Zametici

Kako su istakli policajci, njihova sugrađanka je počela plakati nakon što su joj pomogli, te zbog toga što je neko posjetio.

"Da, dobio sam informaciju da su tri policijska službenika Uprave policije MUP-a KS tokom boravka u Blažuju posjetili Selimu Zameticu", potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA