Za sigurniji saobraćaj: 60 kamera na glavnim raskrsnicama

N. K.
Za sigurniji saobraćaj: 60 kamera na glavnim raskrsnicama
U Visokom su u toku završni radovi na savremenom Operativnom centru putem kojeg će pripadnici PS Visoko nadzirati rad šezdeset videokamera, instaliranih na svim ključnim pozicijama u ovoj općini.

"Iz Operativnog centra je predviđeno da se nadzire saobraćaj na cijelom području općine Visoko. Projektom je planirano da se postavi ukupno 60 kamera na glavne raskrsnice, a u prvoj fazi koja se već počela testirati, instalirano je 12 kamera u užoj gradskoj jezgri, te će u narednim danima one biti puštene u funkciju“, rečeno je za Radiosarajevo.ba u PS Visoko.

Kako nam je kazano, već sada je vidljivo poboljšanje uvjeta rada policijskih službenika kojima je ovom rekonstrukcijom na raspolaganju sala za otpremu smjene, dežurna služba s operativnim centrom, sala za sastanke i prostorija za provjeru i utvrđivanje identiteta.

pu-visoko-nadzorne-kamere-9.jpg - Uskoro počinje sa radom savremeni operativni centar: 60 kamera na glavnim raskrsnicama

"Kompletan projekt radilo je Ministarstvo za unutrašnje poslove ZDK-a uz pomoć lokalnih privrednika, te Općine Visoko. Vrijednost dosadašnjih radova kao i nabavka tehničke opreme iznosi skoro 100.000 KM“, kažu nam u PS Visoko.

U narednim danima bit će izvršeno probno praćenje pomoću 12 nadzornih kamera, većinom na raskrsnicama u Visokom i Moštrama.

Puštanjem u funkciju ovog savremenog operativnog centra, kako je najavljeno, očekuje se poboljšanje sigurnosne situacije na visočkim ulicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije