Sindikat Uprave za indirektno oporezivanje počinje štrajk upozorenja

1
Radiosarajevo.ba
Sindikat Uprave za indirektno oporezivanje počinje štrajk upozorenja
Foto: Nezavisne novine / UIO BiH

Sindikat Uprave za indirektno oporezivanje pokrenut će 4. aprila štrajk upozorenja, saopćeno je danas iz ove institucije.

Štrajk će se provoditi svaki dan od 12 do 14 sati na radnim mjestima organizacionih jedinica UINO: graničnim prijelazima, carinskim ispostavama, sjedištima regionalnih centara: Sarajevo, Banja Luka, Mostar i Tuzla, kao i u Središnjem uredu - Glavnoj kancelariji u Banjoj Luci.

"Ističemo, ovo je prvi štrajk u BiH pokrenut od strane reprezentativnog Sindikata u institucijama BiH!

Podsjećamo da samo usvajanje osnovice za obračun plaće, bez usvojenog proračuna-budžeta: ne znači nam ništa!", naveli su iz Sindikata.

Kažu da su u martu prošle godine uputili zahtjeve prema poslodavcu (Vijeće ministara BiH i Uprava za indirektno oporezivanje), a zatim i najavu štrajka, akt broj: 45/9-04/21 od 06. 05. 2021. godine, u kojem su navedena i obrazložena sporna pitanja, na koja, kako ističu, nije odgovoreno, te je, u smislu članka 13. stavak 3. Zakona o štrajku zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine („Sl.Glasnik BiH“, br: 41/16) Štrajkački odbor Sindikata odlučio pokrenuti štrajk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije