Sarajevski policajci stupaju u štrajk upozorenja

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevski policajci stupaju u štrajk upozorenja
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo donio je Odluku o organizovanju i održavanju štrajka upozorenja, potvrdio je Sadik Ećo, predsjednik ovog sindikata, za portal Radiosarajevo.ba.

Na sjednici 24. novembra 2021. godine donijeta je odluka da će štrajk upozorenja početi 30. novembra u 13 sati i trajat će 30 minuta.

Radnici će u to vrijeme biti u svojim organizacionim jedinicama i obavljat će samo one poslove na kojima se rad ne može prekidati za vrijeme štrajka.

Promovisana knjiga 'Dekodiranje agresije': Uloga Vrhovnog saveta odbrane SRJ u ratu protiv RBiH

Promovisana knjiga 'Dekodiranje agresije': Uloga Vrhovnog saveta odbrane SRJ u ratu protiv RBiH

Štrajk se organizira zbog nezadovoljstva odnosom Vlade KS prema policajcima, državnim službenicima i namještenicima, kao i ostalim radnicima koji primaju platu iz Budžeta KS.

Vladi KS zamjeraju "nepoštivanje zakonskih procedura, neutvrđivanja visine osnovice za obračun plaće i nepotpisivanja Sporazuma o osnovici za obračun plaća u 2022. godini, u visini od 400 KM."

Zahtijevaju da se radnicima vrati dostojanstvo kroz poštivanje zakonskih procedura.

Štrajkački odbor kojeg čine Sadik Ećo - predsjednik, te članovi Beganović Elmir, Mujagić Samir, Kadić Hamed i Baždar Armin poziva Vladu Kantona Sarajevo na pregovore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije