Upozorenje za bh. vozače: Nužna oprezna vožnja zbog magle i mokrog kolovoza

0
Radiosarajevo.ba
Upozorenje za bh. vozače: Nužna oprezna vožnja zbog magle i mokrog kolovoza
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Magla smanjuje vidljivost na dionicama puteva u Bosni i Hercegovini u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnja se skreće na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Kako navodeiz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje, zbog izvođenja sanacionih radova, aktuelno je i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tokom oktobra i novembra, u jutarnjim i večernjim satima, povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Stoga se mole vozači da budu oprezni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije