Upozorenje uglednog akademika Spahića: Poziv zvaničnicima da zabrinutost shvate ozbiljno!

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Alahati

nerise

Objavite ...

... imena onih koji su odgovorni za izgradnju brane. Onda imena onih koji su dali dozvole...itd. Neka narod zna.

sdfa trauma

paranoja prelazi u ludilo

Mamu bi svoju prodali

paranoja prelazi u ludilo ka sdfa trauma E čuj ti ovog plaćenika. Kolko plaća hidro mafija?

Ja1

Kako na portalu raport objave da je fadil uplatio u 22 godini 907,000KM aluminiju a u socijalni fond 28miliona a nermin niksic uplatio 51milion, zasto ovdje ne objave takvu info?

Gost

Recite otvoreno da vam je najveći problem (pa onda ostali nabrojani) što je to u Republici Srpskoj. Hvala!

Ja1

odnose se na subvencije za regresiranje kamata - Garantni fond (3.561.069 KM) i subvencije privatnim preduzecima za uvezivanje radnog staza (1.531.097 KM). Revizijom subvencija privatnim preduzecima za uvezivanje radnog staja utureno je da su sredstva u iznosu od 907.095 KM po Programu utroska sredstava Subvencije privatnim preduzecima i preduzetnicima za uvezivanje radnog staza za 2022. godinu odobrena preduzecu „Aluminij" d.d. Mostar, iako ovo preduzece nije ispunjavalo osnovni kriterij za ucesce i izbor korisnika sredstava. Ovo preduzece ima mjesovitu strukturu kapitala sa vlasnickim udjelima: Vlada FBiH 44%, Vlada Republike Hrvatske 12% i pojedinani dionicari 44% - kapital u privatnom vlasnistvu. Shodno tome, preduzece nije u vecinskom vlasnistvu FBiH, niti u vecinskom privatnom vlasnistvu, zbog cega nije ispunjavalo osnovni kriterij za ucesce i izbor korisnika sredstava finansijske pomoci. Takoder, Programom su odobrena sredstva za uvezivanje radnog staza po osnovu neizmirenih doprinosa za PIO koji su obracunati na bruto place vece od zakonom utvrdenih minimalnih bruto placa u FBiH. Buduci da je cilj rjesavanje socijalnog statusa radnika penzionisanjem, te da su za ove namjene osigurana sredstva u Budzetu FBiH, smatramo da sa aspekta efikasnog i racionalnog upravijanja javnim novem nije primjereno ni opravdano odobravati sredtva za izmirenje doprinosa za PIO koji su obracunati na bruto place vece od zakonom utvrdenih minimalnih bruto placa u FBiH. Skrecemo painju da je p

da li vam rade srednjoskolci?

on je ugledni profesor, a ne akademik. Ne brkajte jabuke i kruške. To što je član udruženja nekakvog gdje sebi daju zapravo da koriste titulu akademika je druga stvar. Jedino ako si član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i HErcegovine možeš se dopisnim članom ili akademikom nazivati. Naučite Radiosarajevo.ba već jednom!!!!!!!!!!!

Laxative

Recite otvoreno da vam je najveći problem (pa onda ostali nabrojani) što je to u Republici Srpskoj. Hvala! ka Gost Vidiš da znaš da ništa ne znaš, u svemu vidiš ugroženost RS tj Šumske tvorevine ljubitelja zločinaca, ali ne vidiš uništavanje prirode, vodotoka, gdje će sutra djeca da ti vodu piju, na Jadru, na vodovodu, ili iz flaše iz samoposluge jer će sve biti zagađeno, uništeno. Ali ti vidiš da je to eto zato što je u manjem entitetu u BiH, kakvo sljepilo, nevjerovatno.

Gost

Vidiš da znaš da ništa ne znaš, u svemu vidiš ugroženost RS tj Šumske tvorevine ljubitelja zločinaca, ali ne vidiš uništavanje prirode, vodotoka, gdje će sutra djeca da ti vodu piju, na Jadru, na vodovodu, ili iz flaše iz samoposluge jer će sve biti zagađeno, uništeno. Ali ti vidiš da je to eto zato što je u manjem entitetu u BiH, kakvo sljepilo, nevjerovatno. ka Laxative Eto ti brineš za pitku vodu.

Boško

Recite otvoreno da vam je najveći problem (pa onda ostali nabrojani) što je to u Republici Srpskoj. Hvala! ka Gost kad bi ONI istinu rekli sutra ne bi postojalo

"Ugledni akademik"

"Ugledni akademik" koji je svojevremeno u jednom udžbeniku napisao da su okeani slatkovodne površine. Treba navesti koje od 7 bh. akademija (udruženja građana) je član, jer član jedine državne i zakonom osnovane Akademije sigurno nije i nikada neće biti. BTW, samo članovi radnog sastava državnih (nacionalnih) akademija mogu imati zvanje akademika.

/ Najnovije