Upozorenje iz FHMZ-a uz prognozu za naredne dane

Radiosarajevo.ba
Upozorenje iz FHMZ-a uz prognozu za naredne dane
Pixabay / Oluja, ilustracija
Federalni hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje da će vrijeme sutra biti pretežno oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Padavine će mjestimično biti i intenzivnije, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Prestanak padavina očekuje se prema kraju dana. Jutarnja temperatura bit će od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

I u subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Padavine će mjestimično biti i intenzivnije, lokalno je moguća i pojava grada. Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 32 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije