Upaljen meteoalarm u BiH: Pogledajte detalje - koje regije su 'na udaru' i kada stiže nevrijeme

1
Radiosarajevo.ba
Upaljen meteoalarm u BiH: Pogledajte detalje - koje regije su 'na udaru' i kada stiže nevrijeme
Foto: Radiosarajevo.ba / Nova kiša stiže u Bosnu i Hercegovinu

Danas je u našoj zemlji preovladavalo sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Do kraja dana ili u večernjim satima kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, upaljen je žuti meteoalarm za pojedina područja, a objavili su i detalje.

Meteoalarm je upaljen za regiju Tuzla, i na snazi je od 19 sati večeras, pa do ponoći. Meteorolozi navode da je očekivana količina padavina između 20 i 40, lokalno do 50 l/m2, a upozorenje glasi:

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode."

Za Tuzlu upozoravaju, u istom periodu i na grmljavinsko nevrijeme: "Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Meteoalarm za Banju Luku na snazi je od 15 sati, pa do ponoći. I ovdje seočekuju pljuskovi s grmljavinom, pa se stanovništvo poziva na oprez i praćenje aktuelne vremenske prognoze. 

Danas sunčano do 28 stepeni, pa slijedi preokret: Meteorolozi najavili kada nas očekuje kiša

Danas sunčano do 28 stepeni, pa slijedi preokret: Meteorolozi najavili kada nas očekuje kiša

Isto je i u Prijedoru, gdje je meteoalarm, zbog pljuskova s grmljavinom, upaljen od 15 sati i na snazi je do ponoći. 

Upozoreno je i stanovništvo regije Višegrad, a na oprezu, zbog pljuskova s grmljavinom, trebaju biti u periodu od 16 sati, pa do ponoći. 

Inače, sutra će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U Hercegovini u jutarnjim satima umjerena naoblaka, a u ostatku dana pretežno sunčano. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu zemlje do 29 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 21 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije