Meteorolozi objavili prognozu do utorka: Evo kad nam stižu nove padavine i olujna bura

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do utorka: Evo kad nam stižu nove padavine i olujna bura
Foto: wallpapercave.com / Čeka nas i jak vjetar te moguća olujna bura

Bh. meteorolozi okupljeni na stranici BHmeteo.ba objavili su prognozu do utorka, 5. septembra, te za sutra najavili prolaznu hladnu frontu i lokalno padavine, a iza nje pojačan sjeverni vjetar i buru na početku sedmice. 

"U nedjelju (3. septembra), nakon većinom pretežno sunčanog jutra, oko sredine dana dolazit će do postepeno porasta oblačnosti sa sjevera. Znak da se približava hladna fronta sa sjevera, a sa njom lokalne padavine, pojačan sjeverac i pad temperature.

Prolazne padavine se očekuju uglavnom u poslijepodnevnim i večernjim satima nedjelje. Veći dio Bosne bi trebao dobiti prolazno malo kiše ili pljusak, s tim da lokalno u dijelovima centralne, sjeveroistočne i istočne Bosne može biti u popodnevnim ili večernjim satima lokalno jače kiše ili pljuskova sa grmljavinom", navode oni.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Zapad, jugozapad Bosne, kao i veći dio Hercegovine uglavnom suhi. Malo kiše samo rijetko moguće u sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine, ističu.

U noći na ponedjeljak (4. septembar) fronta prolazi uz prestanak padavina i djelimično razvedravnje. Prolaskom fronte pojačat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će biti najjači tokom ponedjeljka i kada će širom zemlje puhati povremeno umjeren do na udare jak. U Hercegovini i zapadnim dijelovima Bosne od nedjelje navečer jaka do na udare olujna bura.

"Što se tiče vremena u ponedjeljak više oblačnosti gdje će lokalno biti i slabije kiše, u istočnim dijelovima Bosne, dok će prema zapadu i jugu zemlje biti sunčanije. Uz pojačan sjeverac i buru svježije, dnevne temperature većinom 18 do 25°C. U utorak (5. septembra) postepeno slabljenje vjetra, iako će i dalje puhati povremeno umjeren. Na zapadu Bosne i u Hercegovini i tokom utorka jaka do na udare olujna bura. Vrijeme većinom djelimično sunčano, sunčanije u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Podjednako toplo kao u ponedjeljak ili pak malo hladnije", zaključili su.

SUTRA PROLAZNA HLADNA FRONTA I LOKALNO PADAVINE, IZA NJE POJAČAN SJEVERNI VJETAR I BURA NA POČETKU SLJEDEĆE SEDMICE! U...

Posted by BHMETEO.ba on Saturday, September 2, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije