Danas sunčano do 28 stepeni, pa slijedi preokret: Meteorolozi najavili kada nas očekuje kiša

1
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano do 28 stepeni, pa slijedi preokret: Meteorolozi najavili kada nas očekuje kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bugojno 11; Bjelašnica 12; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 13; Bihać 14; Sarajevo, Tuzla, Zenica 15; Mostar 21; Neum 22; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne postepeno naoblačenje sa sjeverozapada, koje u večernjim satima u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne može usloviti kišu i lokalne pljuskove ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 33 °C.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

U Sarajevu pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Kiša i pljuskovi se očekuju u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Biometeorološka prognoza: Opšta biometeorološka slika biće povoljna. Pri tome će uz mirniji san, osjetno svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana biti ugodnije, pa hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba.Tokom dana bi mjestimični pljuskovi izraženiji u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne mogli povremeno kvariti ugođaj.

U ponedjeljak 4. septembar - u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U Hercegovini u jutarnjim satima umjerena naoblaka, a u ostatku dana pretežno sunčano. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu zemlje do 29 °C. 

U utorak 5. septembar - u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. Ponegdje u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 29 °C. 

U srijedu 6. septembar - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29, na jugu zemlje do 33 °C. 

U četvrtak 7. septembar - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na jugu zemlje do 33 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije