Uoči ljetne sezone nove aviolinije u BiH - pogledajte gdje sve možete putovati

0
Radiosarajevo.ba
Uoči ljetne sezone nove aviolinije u BiH - pogledajte gdje sve možete putovati
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevski aerodrom

Uoči ljetne sezone, na bh. aerodromima uvode se nove aviolinije.

N1 donosi pregled linija zračnih luka u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli.

Međunarodni aerodrom Sarajevo

U maju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, pored već postojećih, svoje operacije su započele zrakoplovne tvrtke Lufthansa za Frankfurt, Flynas za Jeddah i Riyadh, Air Arabia za Sharjah.

Wizz Air je uspostavila svoju bazu i uvela nekoliko novih destinacija iz Sarajeva (Eindhoven, Paris, Basel, Memmingen, Dortmund, Gothenburg, Copenhagen i Bruxelles).

Wizz Air je od jula najavio liniju za Stockholm tako da sada 12 aviokompanija obavlja letove sa sarajevske zračne luke (Turkish Airlines, Flydubai, Croatia Airlines, Air Serbia, Austrian Airlines, Pegasus, Eurowings, Lufthansa, Air Arabia, Wizz Air, Flynas, Anadolujet).

"Već od ovog mjeseca očekujemo i početak letova zrakoplovne tvrtke Kuwait Airways kao i charter letova prema Turskoj i Egiptu”, kazala je za N1 Belma Ćureković, stručna saradnica za odnose s javnošću aerodroma u Sarajevu.

Međunarodni aerodrom Banja Luka

Kompanije koje prometuju na Međunarodnom aerodromu Banja Luka, odnosno planirani letovi u ljetnoj sezoni letenja 2021: Air Serbia - Beograd, Wiz Air - Dortmund, Eindhoven, Basel/Mulhouse-Freiburgom, Malmo i Stockholm, Ryanair - Geteborg, a od jula je planirano još šest destinacija i to za Berlin, Bruxelles „Charleroi“, Frankfurt „Hahn“, Milano „Bergamo“, Memingen i Beč-

Zatim, Air Montenegro - Tivat. Ovog ljeta počevši od 8.6.2021. godine uvode se čarter letovi Antalija – Banja Luka – Antalija koje organizira agencija Kontiki Travel.

Međunarodni aerodrom Tuzla

Ryanair je najavio svoje prve letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla – dvije nove linije za Baden-Baden i Düsseldorf-Weeze (Njemačka).

Na obje rute letjet će se dva puta sedmično do septembra 2021. godine, u sklopu Ryanairovog ljetnog reda letenja za Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije