Uoči ljetne sezone nove aviolinije u BiH, evo gdje sve možete putovati

1
Radiosarajevo.ba
Uoči ljetne sezone nove aviolinije u BiH, evo gdje sve možete putovati
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Uoči ljetne sezone, na bh. aerodromima uvode se nove avionske linije. Ovo je pregled aviolinija aerodroma u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, piše N1.

Međunarodni aerodrom Sarajevo

U maju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, pored već postojećih, svoje aviooperacije su započele aviokompanije Lufthansa za Frankfurt, Flynas za Jeddah i Riyadh, Air Arabia za Sharjah.

Aaviokompanija Wizz Air je uspostavila svoju bazu i uvela nekoliko novih destinacija iz Sarajeva (Eindhoven, Paris, Basel, Memmingen, Dortmund, Gothenburg, Copenhagen i Brisel.

Wizz Air je od jula najavio avioliniju za Stockholm tako da sada 12 aviokompanija obavlja letove sa sarajevskog aerodroma (Turkish Airlines, Flydubai, Croatia Airlines, Air Serbia, Austrian Airlines, Pegasus, Eurowings, Lufthansa, Air Arabia, Wizz Air, Flynas, Anadolujet).

“Već od ovog mjeseca očekujemo i početak letova aviokompanije Kuwait Airways kao i charter letova prema Turskoj i Egiptu”, kazala je Belma Ćureković, stručni saradnik za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Međunarodni aerodrom Banja Luka

Kompanije koje saobraćaju na Međunarodnom aerodromu Banja Luka, odnosno planirani letovi u ljetnoj sezoni letenja 2021: Air Serbia: Beograd, Wiz Air: Dortmund, Eindhoven, Baselom/Mulhouseom-Freiburgom, Malmo i Stockholm, Ryanair: od danas (4.6.) kreće avio linija Geteborg – Banja Luka – Geteborg a od jula je planirano još šest destinacija i to za Berlin, Brisel „Charleroi“, Frankfurt „Hahn“, Milano „Bergamo“, Memingen i Beč, Air Montenegro: počev od 27.06.2021. godine će saobraćati na liniji Tivat – Banja Luka – Tivat.

Ovog ljeta počevši od 8.6.2021. godine uvode se čarter letovi Antalija – Banja Luka – Antalija koje organizuje agencija Kontiki Travel.

“Aerodrom Banja Luka je spreman za nove letove a u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za spriječavanje širenja virusa COVID 19. Nadamo se da će ubrzo uslovi putovanja zbog aktuelne pandemije biti olakšani te da ćemo, sa avio-kompanijama sa kojima uspješno sarađujemo, omogućiti mnogo putovanja prema cijelom Svijetu na radost građana i svih putnika”, kazala je Sanela Kasalović, portparolka Aerodroma Banja Luka za N1.

Međunarodni aerodrom Tuzla

Ryanair je najavio svoje prve letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla – dvije nove linije za Baden-Baden i Düsseldorf-Weeze (Njemačka). Na obje rute letjeti će se dva puta sedmično do septembra 2021. godine, u sklopu Ryanairovog ljetnog reda letenja za Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije