UNESCO donirao 72 tableta učenicima

Radiosarajevo.ba
UNESCO donirao 72 tableta učenicima
Foto: Vlada KS / Donacija

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u BiH odazvala se pozivu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i donirala 72 tableta za učenike u KS-u, s ciljem poboljšanja realizacije online nastave i smanjenja broja učenika koji nemaju pristup internetu.

"Ministarstvo se zahvaljuje na doniranim sredstvima i to će uveliko pomoći učenicima da svi imaju jednak pristup obrazovanju. Hvala direktoru Siniši Šešumu na brzoj reakciji i radujemo se budućoj saradnji u normalnijim okolnostima. Ministarstvo ima namjeru da u saradnji sa Vijećem roditelja izvrši utvrđivanje prioritetnih slučajeva, odnosno škola kojima će se ova sredstva dodijeliti", rekao je ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić.

Siniša Šešum, šef kancelarije UNESCO-a u BiH istakao je da im je bilo zadovoljstvo što su se mogli odazvati pozivu Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS, jer su na ovaj način barem malo uspjeli pomoći jačanju procesa online obrazovanja u KS, ali i cijeloj BiH.

"Bitno nam je da ne dođe do prekida obrazovnog procesa i da djeca kontinuirano nastave sa ovim procesom. Jedan od najvažnijih dijelova našeg mandata je obrazovanje, te želimo da pomognemo rješenju vrlo važnih zadataka kao što je online obrazovanje", rekao je Šešum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije