Umjesto u karantin, otišao na ćevape po dolasku iz Njemačke u Tuzlu

Radiosarajevo.ba
Umjesto u karantin, otišao na ćevape po dolasku iz Njemačke u Tuzlu
Foto: Tuzlanski.ba / Screenshot

Zbog pandemije COVID-19 na međunarodnom aerodromu Tuzla vrše se sanitarni nadzori putnika nakon čega budu izdate naredbe osobama dolaze iz inostranstva idu u kućnu izolaciju od 14 dana.

Također, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) vrše provjeru da li se zaista poštuje ova mjera mjera predostrožnosti u Tuzlanskom kantonu zbog pandemije COVID-19 u svijetu, piše portal Tuzlanski.

"Policija je uzela učešće, vrše se operativne aktivnosti na terenu, pruža se pomoć u vršenju nadzora poštivanja izrečenih mjera izolacije", istakla je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Međutim, građani i dalje prijavljuju brojne slučajeve nepoštivanja mjera izolacije. Posebno je to uočljivo u manjim mjestima. 

Tako je na društvenim mrežama jedan mlađi muškarac nakon što je sinoć sletio na međunarodni aerodrom Tuzla iz Njemačke objavio kako mora u karantinu na period od 14 dana.

Koliko je neozbiljno shvatio naredbu da zaista mora biti u kućnoj izolaciji mladić je pokazao i današnjom objavom na društevnoj mreži Facebook gdje je podijelio fotografiju iz jedne ćevabdžinice u Srebreniku uz opis: "Što me zeza karantina, ne mogu ni ćevape jesti u Bosni".

Kako Tuzlanski.ba saznaje službenici MUP-a TK odnosno Policijske uprave Srebrenik upoznati su sa ovim slučajem nepoštivanja izdate naredbe o kućnoj izolaciji zbog proglašene pandemije COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije