Umjesto u izolaciji, došla na biralište, supružnici fingirali da su bolesni

1
Anadolija
Umjesto u izolaciji, došla na biralište, supružnici fingirali da su bolesni
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

NN osoba jutros je Policijskoj stanici Nevesinje prijavila da se B.S. nalazi kao predsjednica biračkog mjesta ''Kilavci 3'' u O.Š. ''Risto Proroković'', a da krši izrečenu mjeru stavljanja u izolacije u periodu trajanja maksimalne inkubacije zarazne bolesti sa danom isteka mjere do 20. novembra, a koju je imenovana bila dužna provesti na kućnoj adresi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS. 

"O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac OJT Trebinje, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo 'Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije', te naložio policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela", saopšteno je iz MUP-a

Stanje sigurnosti u izbornom danu do 15 sati: 

Štabu MUP-a RS "Izbori 2020" navodi se i da se u 11,10 časova u Policijsku stanicu Petrovo obratio se P.J. iz Petrova i prijavio da je sa suprugom otišao na glasačko mjesto, ali da su vraćeni jer ih nema na biračkom spisku. Obratili su se nadležnoj opštinskoj Izbornoj komisiji, od kojih su dobili kopiju izjave da zbog bolesti nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mjestu, te traže da glasaju putem mobilnog tima kod svoje kuće, negirajući da to tražili i potpisali. Policijski službenici PS Petrovo i obavijestili su dežurnog tužioca OJT Doboj, koji se izjasnio da se radi o KD ''Falsifikovanja isprave''.

"U 10,55 časova u Policijsku stanicu Bijeljina 1 obratio se G.F. iz Bijeljine i prijavio NN lice da je u Ulici Neznanih Junaka u Bijeljini, od njemu takođe nepoznatog lica uzeo 100 KM, što isti pretpostavlja da je u pitanju kupljeni glas, a sve se to odvijalo preko puta glasačkog mjesta u OŠ ''Knez Ivo od Semberije''. Policijski službenici su postupili po prijavi, pronašli prijavljeno lice, koji je izjavio da jeste uzeo novac od svog prijatelja iz Bijeljine za prethodno prodatu trenerku i džemper. Radnici PS Bijeljina 1 su uzeli u rad navedeni događaj, upoznat je dežurni tužilac, koji je naložio da se na navedene okolnosti uzme izjava i da se dostavi izvještaj tužilaštvu o preduzetim mjerama radnjama", navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

U 11,15 časova policijski službenici PS Pale lišili su slobode S.N. iz opštine Pale jer se prethodno u neposrednoj blizini glasačkog mjesta u Koran oglušio na zakonito izdato naređenje policijskog službenika da napusti prostor neposredne blizine glasačkog mjesta. Imanovanom uručen prekršajni nalog iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru. Na navedenom biračkom mjestu došlo je do prekida glasanja u vremenu od 10,45 do 10,50 časova.

"U vremenu od 11,45 - 11,50 časova na glasačkom mjestu u opštini Istočna Ilidža, došlo je do prekida glasanja iz razloga što je lice B.M. opština Istočna Ilidža u glasačku kutiju pokušao da ubaci popunjene glasačke listiće a iz objekta da iznese nepopunjene listiće. Glasački materijal preuzeli pripadnici opštinske izborne komisije Istočna Ilidža. Lice pozvano u PS I. Ilidža radi davanja izjave na navedene okolnosti. O svemu obavjšeten OJT I.Sarajevo koji se izjasnio da se radi o KD 'Izborna krađa'", navodi se u saopštenju.

Policijskoj stanici Bratunac u 10,30 časova prijavljeno je da su dva lica narušila su javni red i mir fizičkim napadom ispred Doma penzionera u Bratuncu. Lice D.Ž.O. iz Bratunca, fizički je napao i odgurnuo D.S. iz Bratunca. Policijski službenici nastaviće sa daljim radom na dokumentovanju prekršaja iz čl.12 ZOJRM-a.

"Policijskoj stanici Bratunac u 11,15 časova prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira ispred glasačkog mjesta Vihor između G.T. i M.M. oba iz Bratunca, obostranim grubim vrijeđanjem. Policijski službenici će nastaviti rad na dokumentovanju prekršaja po člana 8. ZJRM", saopšteno je iz MUP-a RS.

Osim toga Policijska stanica Bratunac u 10 časova zaprimila je pisanu prijavu R.S., nezavisnog kandidata za načelnika opštine Bratunac koji prijavljuje kršenje Izbornog zakona. U 13 časova je isto lice prijavilo izbornu krađu i kršenje Izbornog zakona i kupovinu glasova od strane načelnika N.M., B.G. i K.G. i drugih. Upoznat OJT Bijeljina koji je naložio dostavljanje izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije