Tenzije u Doboju: Jedni se povlače s izbora, drugi traže poništenje

0
Radiosarajevo.ba
Tenzije u Doboju: Jedni se povlače s izbora, drugi traže poništenje
Foto: dobojski.info / Doboj

Tenzije oko stranačkih posmatrača zakomplikovale su izborni dan u Doboju, nakon kojeg će pojedine partije zatražiti poništavanje izbora ovom gradu i ponavljanje glasanja.

Nakon što su se desetine posmatrača povukli sa biračkih mjesta, i svoje akreditacije bacili ispred Gradske uprave u kojoj je smještena Gradska izborna komisija Doboj iz PDP-a i SDS-a su najavili da će tražiti da CIK poništi izbore u Doboju, a ponavljanje izbora osim ove dvije stranke na većem broju mjesta će zahtijevati i SP.

S druge strane, gradski odbor DNS-a Doboj donio je odluku da se zbog uočenih izbornih nepravilnosti povuče iz izbornog procesa.

Predsjednik ovog odbora Slavko Gligorić je rekao da će biti pokrenut krivični postupak protiv predsjednika Gradske izborne komisije i pojedinih predsjednika biračkih mjesta, a od nadležnih institucija tražiće da izbori u Doboju budu ponovljeni, pišu Nezavisne novine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije