Nikšić negirao koaliciju u Doboju: Greškom je podržan kandidat SNSD–a

4
Radiosarajevo.ba
Nikšić negirao koaliciju u Doboju: Greškom je podržan kandidat SNSD–a
FOTO: Facebook / Nermin Nikšić

U vezi sa navodnim sporazumom SNSD i SDP BiH u Doboju, oko podrške kandidatu za gradonačelnika Doboja Borisu Jereniću, oglasio se Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a. Svoj i stav SDP-a BiH iznio je na Facebooki. 

"Lokalni su izbori i SDP BiH je jasno istaknuo stav da ne želi koalirati sa vladajućim strankama. U Doboju na izbore izlaze u koaliciji SDP i HS. Koalicija SDP i HS nema kandidata za gradonačelnika. Suočeni sa izborom između dva kandidata, SNSD i SDS, rukovodstvo koalicije SDP - HS na lokalnom nivou u Doboju odlučili su podržati kandidata Borisa Jerenića, o čemu su potpisali sporazum", naveo je Nikšić. 

Kako je to vidljivo i iz sporazuma, navodi dalje, ne radi se ni o kakvom koalicionom sporazumu SDP i SNSD, ali je potpuno tačno da je podržan kandidat SNSD–a.

"U SDP BiH odluku o kolacijama donose organi SDP, što ovdje nije bio slučaj. Zbog toga želim jasno istaknuti da se ne radi ni o kakvoj koaliciji SDP i SNSD. Pošto je sporni sporazum potpisan bez odluke i znanja organa odluku o sankcijama donijet će kao i u drugim sličnim situacijama organi SDP BiH. Ono što je definitvno, mi u SDP-u, nećemo dopustiti da greška koju je napravila jedna lokalna organizacija prikrije stvarnu koaliciju SNSD, SDA i DF, zaključio je Nikšić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije