Ukrajinsko Ministarstvo analiziralo pečat na ikoni koju je Dodik dao Lavrovu

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Kustos

Porucite onom turetu koje se zove Bisera da se radi o velikom nacionalnom blagu tzv BiH: http://infosrpska.ba/kusovac-lavrovu-poklonjena-ruska-serijska-ikona/

Azazel

Porucite onom turetu koje se zove Bisera da se radi o velikom nacionalnom blagu tzv BiH: http://infosrpska.ba/kusovac-lavrovu-poklonjena-ruska-serijska-ikona/ ka Kustos jadan si k'o Jadovan a smrdis k'o Sratko

VLAŠKA BAGRA

Prema riječima doktorice političkih nauka Yulie Nisnevich, starovjerska ikona došla je u Bosnu i Hercegovinu ilegalnim kanalima, a za to su zaslužni plaćenici koji su djelovali na strani separatista u ukrajinskom Donbasu. Prema Nisnevichu, druge mogućnosti praktički nisu vidljive. "Tokom bosanskog rata mnogi su se Rusi borili na strani Srba. Također nije tajna da su Srbi sudjelovali u neprijateljstvima (protiv ukrajinske vojske) u pravcima Donjecka i Luganska. Plaćenici obično nisu previše izbirljivi i rado će sa sobom ponijeti i ono što je loše. Neki od njih, boraveći u Lugansku, iskoristili su situaciju i ukrali ikonu koja je potom završila na crnom tržištu (Bosna i Hercegovina). U svakom slučaju, čini mi se da ovdje nema i ne može biti vjerske komponente, izjavila je politologinja u intervjuu za ruski servis Glasa Amerike. Prema međunarodnim stručnjacima, nekoliko hiljada dobrovoljaca iz Rusije i drugih zemalja sudjelovalo je u ratu u BiH na strani Srba. "Čini se da osoblje Milorada Dodika nije znala za porijeklo ikone", nastavlja Nisnevich. Inače, objašnjava, ova bi priča izgledala poput provokacije. "To zapravo nameće pitanje diplomatskog nedostatka profesionalnosti obje strane. Ako se ministru vanjskih poslova predoči ikona na kojoj je pečat o pripadnosti drugoj državi, to neće ući ni u kakva vrata. Ali ako se Dodik i njegovi pomoćnici mogu malo opravdati barem ne znajući strani jezik, tada su ruski diplomati, prihvativši takav dar, ne gledajući, napravili neprihvatljivu pogrešku, što je dovelo do međunarodnog skandala i još jednog udarca na imidž zemlje", navodi ruski politolog.

miki

Da se ova turad ne privrate, mnogo mi se nešto ikoni vraćaju ;)

miki

'ajde 'ajde da se izljubimo ;)

miki

Hristos među nama brate ;)

Kratke noge u laži

Hahaha, šta imaju gledati?! Ikona je ruska, i skoro bezvrijedna. To znaju oni koji su izmislili aferu, ne bili skrenuli pažnju sa onog bošnjačkog sramotnog i nekulturnog skandala. Ali u svakoj laži su kratke noge. Tako i u ovoj sa tzv. ukrajinskom ikonom.

RS

Kad su se turad razumjela u ikone! Kakav njihov blam! Pa ikona nije ukrajinska,nego ruska. I, uopšte, nema nikakvu vrijednost. Kakvi smutljivci i lažljivci ove bošnje?! Sad ih treba tužiti za klevetu!

miki

Sve se ukida brate, sve veštačke podele nastale kroz vekove među nama, živela nova i naša Srbija ;)

chim

Chim ustanem, ja pojedem govno. Zato sam ovako glup.

/ Najnovije