Ukazanje „Isusa Nestorovića“: Dok vaskrsava „srpski svet“ traži slamku spasa u arapskim parama!?

11
Radiosarajevo.ba
Ukazanje „Isusa Nestorovića“: Dok vaskrsava „srpski svet“ traži slamku spasa u arapskim parama!?
Foto: Printscreen / S konferencije u Banjoj Luci

U Banjoj Luci danas je održan sastanak predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika sa predstavnicima poslaničke grupe "Mi Glas iz naroda" koju je predvodio kontoverzni Branimir Nestorović iz Srbije, poznati antivakser i teoretičar zavjera.

Borba za Kosovo i RS, te protiv sankcija Rusiji naveo je ideje svoje grupe Nestorović, a ponovljena je priča o ujedinjenu svih Srba.

“Cijenim izjavu Dodika da Srbi počnu da žive zajedno u jednoj državi. Naš pokret nije samo ograničen na Srbiju, mi ćemo se širiti na srpski svet, da afirmišemo ideju svi Srbi u jednoj državi.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Pokrenut ćemo neke akcije, koje možda neće biti prihvaćene, ali… automatsko državljanstvo za Srbe iz RS i Crne Gore. Ističemo ovu ideju. Za tri godine ćemo biti vodeća partija“, kazao je, uz ostalo, Nestorović.

Tanja Topić, ugledna politička analitičarka iz Banje Luke, voditeljica ureda Fondacija Friedrich Ebert Banja Luka, kaže u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba da „odavno ne treba da čudi što u Republiku Srpsku dolaze opskurni likovi poput „Isusa Nestorovića“!

„Ono što treba da nas sve zabrine jeste da oni zauzimaju politički prostor i što im se nekritički daje platforma, i to ne samo za zagovaranje suludih ideja, već što šire opasne zamisli koje stvaraju dodatno uznemirenje među stanovništvom.

To se ni na koji način ne može pravdati populističkim predizbornim izjavama koje se obično relativizuju i svedu na pucanj u prazno. Ideja „srpskog sveta“ postaje sastavni dio vokabulara sve većeg broja političara, što iz Srbije tako i iz Bosne i Hercegovine“, kaže kolegica Topić, koja je i sama godinam na udaru tamošnje vlasti i njenih simpatizera.  

Problem je, veli, što oni imaju podršku zvanične politike, koja im kroz „kraljevski tretman“ širom otvara prostor za kontaminiranje duha i uma.

Dragan Bursać: Nestoroviću, svi Srbi u jednoj državi je nacizam!

Dragan Bursać: Nestoroviću, svi Srbi u jednoj državi je nacizam!

„Naravno, ostali smo uskraćeni za argumentaciju tipa zašto „svi Srbi moraju da žive u jednoj državi“ i šta bi u tom slučaju bilo sa svim plavookim i zelenookim vanzemaljcima koji su sastavni dio suludih teorija zavjere, dok bi ista ideja nekog drugog naroda automatski bila protumačena kao imperijalistička težnja mračnih kolonijalnih sila koje vijekovima „tlače srpski narod“.

Još jedan prilog sveopštem sluđivanju građana jeste svojevrsna simbioza između srpskog i arapskog svijeta i što se neposredno pred Isusovu reinkarnaciju srpskog sveta traži slamka spasa u saudijskim projektima“, zaključuje Topić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije