Dragan Bursać: Nestoroviću, svi Srbi u jednoj državi je nacizam!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Nestoroviću, svi Srbi u jednoj državi je nacizam!
Foto: Tanjug / Dragan Bursać i Branimir Nestorović

“Hoću vam kazati gospodine Nestoroviću, svi Srbi mogu živjeti u jednoj državi samo ako žive u Srbiji, a koja je u svojim granicama i ne dira suverenitet drugih država. Problem je što ni vi kao i Vučić i Dodik ni dan danas ne znate ili se pravite da ne znate granice Srbije. A Srbija nije ni BiH, ni Crna Gora ni Kosovo, niti Hrvatska.“

U Banjaluci je održan sastanak Milorada Dodika sa predstavnicima poslaničke grupe "Mi Glas iz naroda" koju je predvodio bizarni Branimir Nestorović iz Srbije.

Naravno ovo je bilo još jedno velikosrpsko okupljanje na obodima srpskog sveta na kojem se bistrila svjetska politika, teorije zavjere i velikosrpstvo. Kako i dolikuje svim onim polupijanim ljudima ispred seoske zadruge, samo su ovi obučen, ušminkani i natovareni na budžete Bosne i Hercegovine i Srbije.

Koliko političara bi do sada trebalo biti u penziji: Najstariji ima 77 godina

Koliko političara bi do sada trebalo biti u penziji: Najstariji ima 77 godina

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba   

Nestorović je odmah našao zajednički jezik sa Dodikom pokazavši još jednom da je osim antivakserstva i teorije zavjere vrlo blizak Vučićevom SNS jatu i da je faktički “izmišljena opozicija“, za koju je glasalo sve repato i kusasto u Srbiji.

Nadovezujući se na Dodikove fiks-ideju o “svim Srbima“ u jednoj državi, između ostalog, Nestorović je kazao i ovo:

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba! 

 “Naš pokret nije samo ograničen na Srbiju, mi ćemo se širiti na srpski svet, da afirmišemo ideju svi Srbi u jednoj državi. Pokrenućemo neke akcije, koje možda neće biti prihvaćene, ali… automatsko državljanstvo za Srbe iz RS i Crne Gore. Ističemo ovu ideju. Za tri godine ćemo biti vodeća partija“, potvrdivši ideje ne samo Dodika, nego i Vulina i Dačića.

Dragan Bursać: Neka Baja Mali Knindža pjeva banjalučkim osnovcima - Njegov tata je zločinac iz rata!

Dragan Bursać: Neka Baja Mali Knindža pjeva banjalučkim osnovcima - Njegov tata je zločinac iz rata!

Velikosrpska imperija na Balkanu

Branimir Nestorović se kako vidimo ne ograničava samo na RS kao “serbski dominion“, nego zahvata i Crnu Goru u okviru srpskog sveta.

Time pokazuje šta je na srcu i duši i vlastima, ali i većinskoj tzv. opoziciji u Srbiji, a to je velikosrpska imperija na Balkanu. I tu odista nema puno razlike između Nestorovića, Dodika i Vučića sa satelitima.

Dobro…

Ali mogao bi neko u BiH konačno da ustane i kaže, dosta je sa tim ludorijama!

U međuvremenu, mogu poručiti i Nestoroviću i svim Nestorovićima da je što se tiče pothvata “svi Srbi u jednoj državi“, Srbija možda mala da prihvati Srbe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Njemačke, Austrije, Amerike, Kanade i ostalih dijelova svijeta, ali hej, ideja je njihova a ne moja.

Hoću vam kazati gospodine Nestoroviću, svi Srbi mogu živjeti u jednoj državi samo ako žive u Srbiji, a koja je u svojim granicama i ne dira suverenitet drugih država. Problem je što ni vi kao ni Vučić ni Dodik ni dan danas ne znate ili se pravite da ne znate granice Srbije. A Srbija nije ni BiH, ni Crna Gora ni Kosovo, niti Hrvatska.

Sve ostalo, je vaša mašta, koja je zloputrebljena sa vašom profesijom i koja je odvela u smrt hiljade ljudi koji se nisu vakcinirali.

A to što vam bolje priliči nadimak bioteroriste od titule političara, to vidite sa ljudima u Srbiji koji su glasali za vas i koji su vas doveli na poziciju moći.

[related]https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja-mislim/dragan-bursac-vucicev-privatni-grobovlasnik-kolja-pejakovic/524717[/related]  

Marko Đurić prvi čovjek srbijanske diplomatije 

Zapravo, Srbiji, ovoj danas, ne treba veća kazna od fakata da ste vi bitan politički faktor. Ili što bi se reklo- kakva Srbija takvi joj i političari i faktori.

Ali dobro, kad Marko Đurić može biti prvi čovjek srbijanske diplomatije, možete i vi biti bitan politički faktor.

Ima nešto drugo. Ili teće, nisam upratio. Poredeći se sa Isusom Hristom kažete:

Dragan Bursać: Prigožinovo ubistvo je Putinova opomena svim ruskim pudlicama na Balkanu!

Dragan Bursać: Prigožinovo ubistvo je Putinova opomena svim ruskim pudlicama na Balkanu!

Isus Hrist je krenuo sa idejom, pa je napravio jednu od najmoćnijih svjetskih religija. Bog je učinio da smo mi ni od čega postali treća stranka u Srbiji. Nadam se da će naša saradnja biti bolja, lična je fenomenalna”…

Mogu vam samo kazati da nisam neki veliki vjernik, ali ovo bogohuljenje vama i vašim pratiocima na obraz. A sektaško razmišljanje koje zastupate ne da nema nikakve veze sa hrišćanstvom nego i sa religijom kao takvom.

I zato se trudite urediti Srbiju, jer imate mnogo posla, a preskočite makar vi Bosnu i Hercegovinu, imamo mi i bez vas svojih problema.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu".

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije