Ujutro minusi, preko dana sunčano do 16 stepeni: Kada nas očekuju padavine?

1
Radiosarajevo.ba
Ujutro minusi, preko dana sunčano do 16 stepeni: Kada nas očekuju padavine?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo
Jutros je u sjevernim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle.

Temperature zraka u 7 sati: Livno -6 stepeni, Drvar -5, Široki Brijeg -4, Bihać, Grude, Jajce i Sarajevo -3, Ivan Sedlo -2, Sanski Most i Zenica 0, Bugojno 1, Gradačac i Tuzla 2, Bjelašnica 3, Mostar 5, Neum 8 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima umjereno oblačno i nešto sunčanije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni.

Sarajevo - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevo

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Tokom jutra i večeri poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, danju sunčanije, toplije i ugodnije. Pod uticajem anticiklone i stabilnog vremena, moguće su epizode jačeg zagađenja zraka, izraženije u urbanim sredinama, stoga bi hronični bolesnici trebali povremeno reducirati aktivnosti na otvorenom.
Objavljena je prognoza i za vikend:
ZA 26.11.2020 (Četvrtak)., u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska oblačnost. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

ZA 27.11.2020 (Petak)., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. U centralnim i istočnim područjma prije podne magla po kotlinama, a sunčanije u drugom dijelu dana. Na cijelom sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima od 2 do 7, a u ostatku Bosne najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 10, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

ZA 28.11.2020 (Subota)., Na sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunačno prije podne, a u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima od 2 do 6, a u ostatku Bosne najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 11, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije