... / Ujedinjuju se NBL i A-SDA: Kongres će se održati u subotu

23. 02. 2021. u 13:30:00 N. Ka.

Shares: 0

Nezavisna bosanskohercegovačka lista(NBL) Ibrahima Hadžibajrića i A-SDA Nermina Ogreševića trebale bi se ujedini, a kongres će se održati u subotu u Sarajevu.

Na press-konferenciji koja je održala Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine predsjednik ove partije Nermin Nikšić je odgovarajući na pitanja novinara kazao da mu je ovo poznato, te da je i ranije o ovome razgovarao sa predstavnicima NBL-a.

"Ne znam tačne pojedinosti kako i šta će da bude, kao što je ime i slično. Ali ovo je nešto kao osnivanje novog političkog subjekta, koliko sam ja upućen.", kazao je Nikšić.

Komentarisao je Nikšić i da li ovim A-SDA postaje peti član sarajevske Četvorke.

"Sve stranke koje su u Četvorci osim Ibre(Ibrahim Hadžibajrić op. a.), participirale su sa A-SDA, a sada on sa njima ulazi u neki novi politički subjekat, mijenjaju naziv i slično. Tako da ne vidim da bi ikome ovako nešto trebalo smetati", rekao je Nikšić.

Ovo okupljanje može biti dobar temelj za priču o izborima 2022. godine, ističe Nikšić i dodaje da bi dobro formiran blok opozicionih stranaka mogao da napravi dobar rezultat, zahvljujući kojem bi se konačno mogla napraviti vlast bez etnonacionalnih stranaka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA