Uhapšeni Romano Seferović i njegov brat, optuženi za monstruozni zločin u Italiji

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni Romano Seferović i njegov brat, optuženi za monstruozni zločin u Italiji
Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Banja Luka, u nedjelju ujutro, na osnovu međunarodnih Interpol potjernica, lišili su slobode dva lica – S.R. (1993) i S.J. (2002).

U saopćenju policije manjeg bh. entiteta stoji da su S.R i S.J. (oba iz Gradiške) lišeni slobode na osnovu raspisanih međunarodnih Interpol potjernica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo Teško ubistvo na teritoriji Republike Italije.

Po naredbi suda lice S.R. je u ponedjeljak sprovedeno u prostorije Suda BiH.

Italijanski mediji javljaju da su uhapšene osobe Renato Seferović i njegov 15-godišnji brat J.S., optuženi za monstruozni zločin u naselju u naselju Centocelle, na periferiji Rima, 10. maja ove godine.

Tada su u podmetnutom požaru u kamper vozilu smrtno stradale sestre Halilović - Elizabeth (4), Angelica (8) i Francesca (20).

Počinioci su bacili molotovljev koktel u kamper vozilo koje je koristila 13-člana porodica bh. državljanina Romana Halilovića.

Kada je vatra zahvatila kamper, nastupio je užas. Romano i njegova supruga uspjeli su spasiti osmero djece, no tri sestre su žive izgorjele do dolaska vatrogasaca!

Napad su osudili italijanski politički i vjerski lideri. Poruku podrške porodici Halilović uputio je papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajewskog. 

Rimska gradonačelnica Virginia Raggi došla je na mjesto zločina, a predsjednik Italije Sergio Mattarella napisao da je "ubijanje djece nedostojno ljudske rase".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije