! / Uhapšen osumnjičeni za krivotvorenje PCR testova iz BiH

04. 05. 2021. u 15:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon višemjesečnog bjekstva, lišen slobode osumnjičeni za krivotvorenje dokumenata i PCR testova, sa područja Banja Luke.

Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije MUP-a RS u kojoj su u Banja Luci, kod dvojice osumnjičenih, pronađene krivotvorene novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i krivotvoreni PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana.

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za:

"Pavlović Mihajla, rođenog 2001. godine u Banja Luci, državljanina BiH.

Osumnjičeni je lišen slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a RS, postrojba za intervencije Banja Luka, nakon što je dulji vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji R Srbije", kazali su iz Tužilaštva.

Navedeni osumnjičeni obuhvaćen je istragom Tužiteljstva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu na području Banja Luke, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za COVID-19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela: Krivotvorenje novca iz članka 205. KZ BiH i Krivotvorenje isprave iz članka 347 KZ RS.

Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom, na osnovu prijedloga Tužilaštva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)