Poznate nove informacije o grupi osumnjičenoj za krivotvorenje PCR testova

0
Radiosarajevo.ba
Poznate nove informacije o grupi osumnjičenoj za krivotvorenje PCR testova
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sud BiH

S obzirom da se krivotvorenjem PCR testova, prouzrokuje ozbiljno ugrožavanje zdravlja građana zbog opasnosti od širenja COVID-19, istragom će biti utvrđeni svi detalji počinjenih kaznenih djela.

Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koordinirao je aktivnosti tijekom kojih je na području Banja Luke, u okviru pretresa objekta otkrivena veća količina krivotvorenog novca, PCR testova za Covid 19 i drugih dokumenata.

Nakon lišenja slobode i ispitivanja osumnjičenih, nastavljaju se intenzivne istražne aktivnosti sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela.

S obzirom na opasnost od pandemije COVID-19, krivotvorenjem testova za ovu bolest, izravno se ugrožava zdravstvena sigurnost stanovništva, te prouzrokuje opasnost od širenja zaraze.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa MUP-om Republike Srpske i partnerskim agencijama i institucijama, provest će detaljnu istragu sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenih kaznenih djela.

"Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su tokom vikenda četiri osobe i prilikom pretresa stana u Banjaluci pronašli su i oduzeli opremu za falsifikovanje novca i PCR testova, kao i falsifikovan novac, pečate i druge razne falsifikovane predmete", navodi se u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

"Privedeni su M. P, N. Ć. i R. M. zbog sumnje da su počinili krivična djela", saopćeno je iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije